Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej

Grzyby w kuchni pogórzańskiej - październikowe warsztaty kulinarne

Edit: Wyjątkowo zamiast 8 października warsztaty odbędą się w piątek 9 października. Pozostałe daty bez zmian.
 
Sezon grzybowy już w pełni dlatego przygotowaliśmy dla Was cykl warsztatów kulinarnych, na których nauczymy Was przyrządzać grzyby rosnące w naszej okolicy na różne sposoby.
 
Warsztaty odbywać się będą w cztery kolejne październikowe czwartki (1, 8, 15 i 22 października) od 17:00 do 18:30.
 
Program warsztatów, a tym samym jadłospis obejmuje:
  • kudłówki marynowane (krewke hube, kolczaki)
  • rydze smażone na maśle i kiszone,
  • kurki marynowane, smażone ma maśle i w jajecznicy,
  • podpinki smażone na śmietance lub marynowane,
  • prawdziwki marynowane, suszone i zupa krem z prawdziwków.
 
*Uwaga: W zależności od dostępności grzybów, program może ulec zmianie.
 
Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej, Izba z piecem
czwartek, 1, 8, 15 i 22.10.2020
od godziny 17:00 - 18:30
Na cały cykl warsztatów obowiązują zapisy po nr tel. 13 47 43 512 lub za pośrednictwem strony.
Liczba miejsc ograniczona.
 
Grzyby pocięte w plastry