Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej

Akademia Gotowania Tradycyjnego

O tym, że przez żołądek do serca wiedziały bardzo dobrze nasze babki. Wielu z nas wspomina smaki dzieciństwa, zastanawiając się co sprawiało, że te proste dania miały tak wyjątkowy smak. Dziś często rezygnujemy z kuchni polskiej, zastępując ją np. kuchnią włoską, czy azjatycką. My, w ramach Akademii Gotowania Tradycyjnego, udowadniamy, że można gotować pysznie i zdrowo polskie dania, uczymy przy tym dawnego sposobu przyrządzania potraw.

Zajęcia prowadzone są pod czujnym okiem naszej koleżanki Ewy Szymko o pseudonimie Fiona, która potrafi rozbudzić i rozwinąć pasję  gotowania. Ewa jest z wykształcenia i zamiłowania kucharzem z bogatym doświadczeniem, które zdobywała przede wszystkim we własnej kuchni, a także pracując w restauracjach i obsługując kulinarnie wesela. Gotuje smacznie i zdrowo, a również potrafi tę umiejętność przekazać innym. Przekonali się o tym wielokrotnie uczestnicy naszych warsztatów kulinarnych, które Fiona prowadzi z powodzeniem.

Ze względu na nasz zakres zainteresowań, skupimy się na daniach kuchni staropolskiej. Program dostępny w trzech wariantach (kurs intensywny dwutygodniowy, tygodniowy i weekendowy) możemy dopasować do potrzeb i oczekiwań. Zapraszamy do wzięcia udziału w naszych kursach.

Program szkolenia dwutygodniowego do pobrania tutaj.

Program szkolenia tygodniowego do pobrania tutaj.

Program szkolenia weekendowego do pobrania tutaj.